Actueel

Ervaringsdeskundigen delen toegevoegde waarde RGS tijdens ICT accountancy middag

19 April 2018

Woensdag 14 maart 2018 vond de ICT Accountancy middag "Digitaal dossierbeheer en data-analyse" plaats. Deze dag werd georganiseerd door GBNED en stond voor een belangrijk deel in het teken van Referentie GrootboekSchema (RGS). Thema’s als ‘De belangrijkste ontwikkelingen binnen RGS’, ‘Ervaringen in de kantoorpraktijk’ en ‘De toegevoegde waarde van RGS-implementatie’, kwamen ruimschoots aan bod. Alle presentaties zijn nu online terug te kijken.

 1. Inleiding RGS organisatie
  Robert Mul - NBA, Voorzitter Expertgroep RGS en lid SBR-beraad
  Robert geeft een mondelinge toelichting op het RGS initiatief en noemt als een van de doelstellingen tweerichtingsverkeer bewerkstelligen met RGS.
 2. RGS 3.0
  Jacques Urlus - NBA, Voorzitter Beheergroep RGS
  November 2017 is RGS 3.0 gelanceerd. Wat houdt RGS 3.0 in en wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?
 3. RGS in de praktijk
  Perry Telle - Hoornwijck Groep
  Perry geeft een toelichting op RGS vanuit de kantoorpraktijk. Hoe wisselen boekhoudsoftware, fiscale aangiftesoftware, rapportage- en dashboard software en salarissoftware gegevens met elkaar uit op basis van RGS?
 4. RGS Doener
  Joris Joppe - analys.io
  Joris geeft een presentatie over hoe analys.io RGS vertaalt naar toegevoegde waarde voor kantoren. Ook krijgen aanwezigen een kijkje in de keuken om te zien wat een nabije toekomst met RGS brengt als standaarden zoals RGS worden gecombineerd met bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie.
 5. RGS Doener
  Bastiaan Burgwal - Sparkholder
  Sparkholder is een ontwikkelaar van financiële software met als kernproduct LoanStreet dat het mogelijk maakt om op basis van je online boekhouding snel te kunnen zien of je als MKB onderneming een financiering kunt krijgen en zo ja bij welke financier. RGS is voor LoanStreet van groot belang omdat dit de juistheid en interpretatie van de aangeleverde gegevens sterk verbetert en daarmee risico en tijdsinspanning verlaagt en dus ook de kosten.  
 6. RGS Ready
  Gerard Bottemanne - GBNED
  Uw leverancier van boekhoudsoftware zegt RGS operationeel te hebben. Met behulp van RGS Ready kan worden nagegaan in hoeverre RGS optimaal ondersteund wordt vanuit de boekhoudsoftware. Gerard geeft een toelichting op veertien eigenschappen die van belang zijn om RGS optimaal te ondersteunen vanuit boekhoudsoftware.
 7. Data analyse en risico-signalering
  Tom Koning - Cygnus Atratus
  Tom gaat in op het monitoren van de kwaliteit van de administratie en de risico-signalering voor het samenstelwerkprogramma, met (big) data ondersteund. Tom gebruikt RGS 3.0 als norm voor het mappen van grootboekrekeningen aan verslagcodes.
 8. Woningcorporaties bezig in de praktijk met RGS en SBR
  Richard van der Zee - SKARP Sector Intelligence
  In opdracht van Aedes is het Referentie GrootboekSchema voor woningcorporaties ontwikkeld. Richard is de drijvende kracht achter het RGS voor woningcorporaties dat op dit moment in de praktijk getoetst wordt bij woningcorporaties. Richard vertelt over de stand van zaken, hoe omgegaan is met uitbreidingen op het bestaande RGS en wat de planning is.
 9. Analytics Library
  Joris Joppe - Analytics Library
  Analytics Library is een open source project voor data-analyse in de accountancy met als doelstelling om data-analyse zo laagdrempelig te maken dat het voor alle kantoren en professionals bereikbaar is. Joris geeft een toelichting op de status van het project en nodigt deelnemers in zaal uit om te participeren.