Belangrijke ontwikkeling: RGS Expertgroep stelt nieuwe voorzitter aan

Hank Hermans

Hank Hermans

Een belangrijke ontwikkeling bij de RGS Expertgroep. Hank Hermans van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is aangesteld als nieuwe voorzitter. Daarmee is hij de opvolger van Jacques Urlus en Jeroen van Hulten, die tijdelijk de vacante positie gezamenlijk invulden. 

Constructieve bijdrage
Urlus is verheugd. “Als voorzitter van de RGS Beheergroep ben ik heel blij met de constructieve bijdrage die het CBS levert aan het RGS-gedachtengoed. In het verleden, maar ook nu weer. Mijn dank gaat uit naar Van Hulten, die om toerbeurt met mij de vergadering van de RGS Expertgroep heeft voorgezeten.” Op woensdag 1 november vindt de eerste RGS Expertgroep plaats met als voorzitter Hermans, plaatsvervangend Hoofddirecteur Economie, Bedrijven en Nationale rekeningen bij het CBS.

Wat is de RGS Expertgroep?
RGS (Referentie GrootboekSchema) is een samenwerking tussen koepelorganisaties van accountants, softwareontwikkelaars en de overheid. De organisatie bestaat uit de RGS Expertgroep, RGS Beheergroep en RGS Werkgroep communicatie. De RGS Expertgroep is verantwoordelijk voor het bepalen van de prioriteiten en het maken van keuzes rondom de architectuur en de aansturing van de RGS-samenwerking. De RGS Expertgroep bestaat uit deelnemers van private en publieke organisaties met mandaat van de eigen organisatie en met de toezegging om actief aan de RGS-vervolgstappen bij te dragen. Het CBS is één van de betrokken organisaties.

Vragen?
Neem voor meer informatie contact op met Anita Vaasen-Otten. E-mailadres: amvj.vaasen-otten@cbs.nl.

Sidebar