RGS Robot voor automatische mapping

Eén keer je grootboekschema mappen naar RGS, en je hebt met RGS Analyzer van Minox verschillende analyse- en rapportagemogelijkheden. Je kunt de gegevens direct gebruiken voor het opstellen en deponeren van de jaarrekening, of voor het aanvragen van krediet bij een bank. Maar RGS maakt ook klantspecifieke dashboards mogelijk. En je kunt standaardformules en ‘dashboard widgets’ gebruiken die door anderen ontwikkeld zijn.

Door RGS wordt software steeds slimmer. Zo zal het mogelijk worden om automatisch boekingen voor te stellen door (over administraties heen) te kijken naar de RGS codering. RGS is dan niet meer alleen nuttig voor output uit je administraties, maar ook voor de automatisering van input in de administraties. RGS is daarmee een belangrijk onderdeel van Robotic Accounting.

Het is nog wel nodig om je grootboekrekeningschema te mappen naar RGS. Ook daar heeft Minox iets slims op bedacht: de RGS Robot. Deze robot is een algoritme dat deze mapping automatisch doet. Door te kijken naar de vele administraties die al naar RGS gemapt zijn komt de robot tot ruim 90% automatische mapping. Het resterende deel is eenvoudig aan te vullen in de mapping tool. Het eind van de mogelijkheden van RGS is nog niet in zicht

Lees meer bij Minox: Realtime inzicht en direct sturen met Minox RGS Analyser

Sidebar