Voordelen van RGS

Bedrijven en intermediairs (zoals accountants en belastingadviseurs) die met RGS werken, stellen direct uit hun financiële administratie rapportages en dashboards op. Handmatige bewerkingen zijn daarbij niet meer nodig. Ook maakt werken met RGS het mogelijk om op betrouwbare wijze de eigen financiële cijfers te vergelijken met uw bedrijfsdeelnemingen en andere bedrijven.

Uw intermediair kan met RGS de dienstverlening verbeteren. Doordat het opstellen van rapportages minder tijd kost en RGS het financieel overzicht in uw bedrijf vergroot, kunt u beter worden geadviseerd en ondersteund.

Met RGS:

  • administreert u eenduidiger en efficiënter, omdat alle administraties gekoppeld zijn aan een standaard schema
  • kunt u sneller en beter rapporteren, door de automatische koppeling met de RGS-codes.
  • krijgt u sneller inzicht, omdat gegevens eenvoudiger zijn uit te wisselen tussen verschillende systemen.
  • verbetert u de kwaliteit van uw administratie, doordat de journaalposten van de sub-administratie gekoppeld worden aan de financiële administratie zonder handmatige bewerkingen.
  • kunt u uw financiële situatie beter beoordelen, omdat gegevens vergelijkbaar worden. Het biedt daarnaast kansen voor overheden, banken en andere organisaties om u dashboard-informatie over uw bedrijf en branche (terug) te leveren.

Wat is RGS?

Het Referentie GrootboekSchema (RGS) is een grootboekrekeningschema dat gebaseerd is op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. Een bedrijf dat met RGS werkt is in staat om gegevens eenvoudig uit de bronadministratie te halen en deze te delen met andere systemen of op te nemen in rapportages bestemd voor externe partijen. Interne en externe rapportages worden sneller opgesteld en het opstellen van betrouwbare dashboards of bedrijfsvergelijkingen wordt een stuk eenvoudiger.

De kern van RGS is de referentiecode: een unieke code die is gekoppeld aan alle grootboekrekeningen. Omdat een referentiecode gekoppeld is aan SBR, kan RGS worden gebruikt in de gehele financiële keten.

Sidebar