Voordelen van RGS

Met RGS:

  • wordt het onderhoud van de RGS-koppeling tussen de financiële boekhouding en de SBR rapportage voor u verzorgd. U bouwt RGS eenmalig in en hoeft vervolgens alleen bij nieuwe versies de koppeling in uw softwarepakket te verversen.
  • verbetert de kwaliteit van de gegevens van uw klanten. Doordat de journaalposten van de sub-administratie gekoppeld worden aan de financiële administratie.
  • creëert u kansen voor uw organisatie. U kunt uw klanten eenvoudige benchmark- en dashboard tools aan bieden die gebaseerd zijn op gestandaardiseerde gegevens.

Wat is RGS?

Referentie Grootboekschema (RGS) is een grootboekrekeningschema dat gebaseerd is op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. RGS vergroot de standaardisatie binnen de financiële administratie. Hierdoor kunnen softwareleveranciers software leveren die de rapportageketen binnen bedrijven en tussen bedrijven en overheden verder automatiseert. Met RGS kunnen bedrijven en hun intermediairs interne en rapportages als externe rapportages sneller opstellen. Daarnaast maakt RGS het mogelijk om financiële gegevens gemakkelijker en op betrouwbaarder wijze te vergelijken, bijvoorbeeld met andere bedrijven.

De kern van RGS is de referentiecode: een unieke code die is gekoppeld aan alle grootboekrekeningen. Omdat een referentiecode gekoppeld is aan SBR, kan RGS worden gebruikt in de gehele financiële keten.

Sidebar