RGS Taxonomie

De RGS Taxonomie maakt het mogelijk om het Referentie GrootboekSchema in uw software binnen te halen en te verwerken. De RGS Taxonomie is gebaseerd op de architectuur van de Nederlandse Taxonomie en bevat ook de koppeling met SBR.

Het beheer van de RGS Taxonomie is opgenomen in de SBR governance en sluit aan op de eisen zoals deze zijn opgenomen in de Nederlandse Taxonomie Architectuur. De RGS Taxonomie maakt gebruik van XBRL, een internationale standaard voor digitaal rapporteren

Lees in ‘XBRL taxonomieën, voor beginners en doeners meer over wat iedere (financieel) specialist moet weten over taxonomieën. De

RGS Taxonomie vindt u op de website NLtaxonomie. Het zip bestand van de RGS Taxonomie en een toelichting zijn beschikbaar op de RGS Kennisbank.

Beheer RGS Taxonomie

De RGS Taxonomie wordt onderhouden door de RGS Beheergroep. De RGS Beheergroep bestaat uit experts op het gebied van RGS vanuit softwareontwikkelaars, intermediairs, de uitvragende partijen Belastingdienst, CBS, KvK en Banken en Logius.

De RGS Taxonomie volgt de jaarlijkse wijzigingen van de Nederlandse Taxonomie en Bankentaxonomie als gevolg van veranderingen in wet- en regelgeving. Ieder jaar wordt een alfa-, bèta en definitieve versie van de RGS Taxonomie gemaakt.

Meer informatie over de procedures van de taxonomieën die onder de SBR governance vallen vindt u op de website van SBR.

Contact

Heeft uw een vraag, suggestie of wijzigingsverzoek? Neem dan contact op met ons via dit formulier.

Sidebar