Werken met RGS

Hoe u aansluit op RGS aansluit hangt af van het financiële softwarepakket dat u of uw klant gebruikt. Neem contact op met uw softwareleverancier voor meer informatie over de mogelijkheden om RGS toe te passen in uw administratie.

Op www.softwarepakketten.nl kunt u bekijken of uw softwarepakket RGS ondersteunt. Op www.rgsready.nl toetst u in hoeverre uw (boekhoud)softwarepakket RGS ondersteunt. U vindt daar een opsomming van eigenschappen en functionaliteit die onder ‘RGS Ready’ vallen.

Het Referentie Grootboekschema (RGS) bestaat uit de velden referentiecode, referentiegrootboeknummer, grootboekomschrijving en omslagcode. Om van RGS gebruik te kunnen maken moet u de referentiecodes koppelen aan de grootboekrekeningen binnen uw financiële administratie. Over het algemeen koppelt uw softwarepakket de grootboekrekeningen uit uw grootboekrekeningschema automatisch aan een referentiecode. Het komt ook voor dat softwarepakketten de koppeling deels doen, een aparte tool nodig is of de koppeling handmatig uitgevoerd moet worden. Bekijk ‘Aandachtspunten bij koppelen grootboekrekeningschema’ als u wilt weten waar u op moet letten tijdens het koppelen.

RGS sluit naadloos aan op de SBR-rapportages. Door de koppeling van uw bronadministratie met RGS kunt u direct SBR-rapportages opstellen.

Sidebar