Werken met RGS

Zelf aan RGS koppelen

Hoe u RGS aan uw grootboekrekeningen koppelt hangt af van het financiële softwarepakket dat u gebruikt. Neem contact op met uw softwareleverancier voor meer informatie over de mogelijkheden om RGS toe te passen in uw administratie.

Op www.softwarepakketten.nl kunt u bekijken of uw softwarepakket RGS ondersteunt. Op www.rgsready.nl toetst u in hoeverre uw (boekhoud)softwarepakket RGS ondersteunt. U vindt daar een opsomming van eigenschappen en functionaliteiten die onder ‘RGS Ready’ vallen.

Het Referentie GrootboekSchema (RGS) bestaat uit de velden referentiecode, referentiegrootboeknummer, grootboekomschrijving en omslagcode. Om van RGS gebruik te kunnen maken moeten de referentiecodes gekoppeld worden aan de grootboekrekeningen binnen uw financiële administratie. Over het algemeen koppelt uw softwarepakket de grootboekrekeningen uit uw grootboekrekeningschema automatisch aan een referentiecode. Het komt ook voor dat softwarepakketten de koppeling deels doen, dat een aparte tool nodig is of dat de koppeling handmatig moet worden uitgevoerd. Bekijk ‘Aandachtspunten bij koppelen grootboekrekeningschema’ als u wilt weten waar u op moet letten tijdens het koppelen.

Download de laatste versie van RGS.

Aansluiten op RGS via uw intermediair

Aansluiten op RGS kunt u ook uitbesteden aan uw intermediair. Neem contact op met uw intermediair voor meer informatie over de mogelijkheden om RGS toe te passen in uw administratie.

Sidebar