RGS in de praktijk bij ... Analys.io

""

In deze rubriek vragen we bedrijven naar de rol van RGS in hun producten of diensten. Dit keer aan het woord Joris Joppe, oprichter van Analys.io.

Wat voor producten of diensten levert Analys.io?

“Onze software, analys.io, wordt gebruikt om geautomatiseerd de kwaliteit van MKB-administraties te beoordelen en om bijzonderheden of risico’s te signaleren. Accountants- en administratiekantoren gebruiken analys.io met name voor de periode-afsluiting. Ze kunnen daarmee substantieel tijd besparen op handmatige controle-activiteiten en rekenwerk.”

Hoe speelt RGS een rol in jullie producten of diensten?

“RGS speelt een cruciale rol voor analys.io. Elke administratie is anders en om tegen een redelijke prijs geautomatiseerde oplossingen aan te kunnen bieden, is standaardisatie noodzakelijk. RGS is daarvoor de enige oplossing.”

Welk probleem hebben jullie opgelost met RGS?

“We kunnen niet zonder RGS. Voor het gebruik van analys.io is het noodzakelijk RGS te implementeren in bronsystemen. Dat is voor sommige kantoren geen eenvoudige opgave. Daarom bieden we, naast de geautomatiseerde controles, een functie om RGS eenvoudig te implementeren. Dat doen we met een Machine Learning oplossing die de accountant helpt bij het bepalen van de juiste RGS labels. Die passen we daarna toe op alle administraties.”

Kun je een voorbeeld geven van een concrete toepassing?

“Onze controledashboards laten duidelijk, voor je hele portefeuille zien waar de kwaliteitsproblemen in de administratie zitten. Sommige kantoren besparen daarmee tot de helft van de tijd op de periode-afsluiting. Daarnaast helpt RGS ons om bijvoorbeeld automatisch berekeningen te maken voor bijvoorbeeld de werkkostenregeling (WKR) en  belastingdruk voor ondernemers.”

Wat is het voordeel hiervan voor klanten?

“Het levert tijdsbesparing op maar daarnaast geven onze dashboards ook een veel betere informatie positie. Je hebt inzicht in al je klanten en weet precies waar de pijn zit. Als een klant belt, kun je bijvoorbeeld gelijk het IB dashboard erbij halen om de inschatting van de IB last voor het jaar te bespreken. Dit betekent betere en efficiëntere dienstverlening.”

Wat moeten jullie klanten hiervoor doen?

“Analys.io gebruiken is niet moeilijk. Ook de implementatie kost niet veel tijd. Het is echter wel belangrijk dat je als kantoor een bewuste keuze maakt om te stoppen met handmatige controles.”

Heb je een tip of advies rondom het werken met RGS?

“Implementatie van RGS heeft op termijn grote en voor sommige kantoren zelfs strategische voordelen. Daar moet je vooraf goed over nadenken. Zodat je het gelijk goed doet en optimaal kunt profiteren als nieuwe oplossingen beschikbaar komen die ook gebruik maken van RGS.”

Uw verhaal delen?

Gebruikt uw bedrijf RGS, en wilt u uw verhaal delen in deze rubriek? Neem contact op met ons.

Sidebar