Het voordeel van RGS? ‘Meer tijd voor softskills’

""

Dirk-Jan van Blijderveen is er duidelijk over. Als je als vertrouwd adviseur denkt in de toekomst je cliënt op conservatieve wijze nog te kunnen bedienen, kom je bedrogen uit. Een jaarrekening is immers maar een jaarrekening. Het is van belang om toekomstproof te worden.

“In een eerder stadium hebben wij ervoor gekozen RGS te omarmen en te implementeren. Dat zorgde ervoor dat we afscheid moesten nemen van de oude systematiek. Nu werken we met een compleet geautomatiseerde administratie, gekoppeld aan RGS. En dat heeft veel voordelen, denk aan standaardisatie, efficiëntie, gemak, tijdsbesparing en dus tijd om te investeren in een duurzame relatie met mijn cliënten. En vooral dat laatste is een enorme succesfactor.”

“RGS is uniform gekoppeld aan het CBS, de Belastingdienst en banken terwijl ik real time gegevens kan bijhouden en inzien. Neem bijvoorbeeld een financieringsaanvraag. Voorheen waren er weken nodig om de juiste gegevens boven water te krijgen. Nu is het overzicht real-time waardoor ik mijn cliënten al aan de voorkant kan adviseren met de meest actuele informatie.”

“Ook krijg ik voor mijn cliënten sectorbrede informatie terug. Met die informatie presenteer ik hoe een cliënt er in vergelijking met andere ondernemers financieel voorstaat. En dat niet alleen. Hierdoor kan ik mijn cliënten ook op andere gebieden helpen. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren over lifeplanning, of over pensioen, een testament of financiering. Mijn cliënten waarderen mijn diensten omdat ik op softskills meer voor hen beteken dan voorheen, een mooie sluitende jaarrekening verzorgen. En dat betaalt zich terug. RGS maakt jou als vertrouwd adviseur toekomstbestendig. Maar je moet uiteraard wel de passie hebben om die nieuwe rol te pakken.”

Sidebar