RGS in de praktijk ... bij Minox

""

In deze rubriek vragen we bedrijven naar de rol van RGS in hun producten of diensten. Dit keer aan het woord Hessel Kuik, Algemeen directeur van Minox.

Wat voor producten of diensten levert Minox?

“Minox ontwikkelt en verkoopt sinds 1983 boekhoudsoftware. Onze doelgroep is primair het MKB en hun accountants en administratiekantoren. Het Minox Online cloud platform biedt accountants en ondernemers een oplossing die zeer volledig is qua functionaliteiten en koppelingen.”

Hoe speelt RGS een rol in jullie producten of diensten?

“We hebben RGS ingebouwd in ons Cloud boekhoudpakket Minox Online. Sommige van onze producten hebben zelfs RGS in hun naam. Met RGS Analyzer kun je bijvoorbeeld klantspecifieke dashboards maken op basis van RGS. Uniek is dat dit werkt via het principe ‘wisdom of the crowd’. Analyses die door klanten worden gemaakt worden gedeeld, en kunnen ook door andere klanten worden gebruikt. Hierdoor is er een grote hoeveelheid analyses vrij beschikbaar voor iedereen.”

“Kijk ook eens naar de RGS Brugstaat. Dit is een export waarin de kolommenbalans op een gestandaardiseerde manier is opgenomen. De RGS Brugstaat is met een klik uit Minox Online te exporteren. Steeds meer fiscale pakketten kunnen deze gegevens importeren, bijvoorbeeld Fiscaal Gemak, Fiscaal-online.nl en binnenkort ook onder andere het CBS. Pakketten kunnen de RGS Brugstaat trouwens ook via onze koppelmogelijkheden (Open API) ophalen, waardoor gegevens uitwisselen nog gemakkelijker wordt.”

Welk probleem hebben jullie opgelost met RGS?

“Dashboards bouwen betekende voorheen dat er aanvullende tools nodig waren, zoals een rapportage- of Business intelligence-oplossing. Het mappen van het grootboekschema naar een rapportageschema was tijdrovend en moest voor elke administratie opnieuw gedaan worden.  Met onze RGS Robot en RGS Analyzer zijn deze ongemakken verleden tijd.”

Kun je een voorbeeld geven van een concrete toepassing?

“Je kunt nu effectief en efficiënt dashboards maken. De mapping gaat vrijwel geheel automatisch en dashboards werken direct voor alle klanten van een accountants- of administratiekantoor.”

Wat is het voordeel hiervan voor klanten?

“Adviseurs, accountants en administratiekantoren hebben met onze software een krachtige tool in handen waarmee ze eenvoudig veel waarde toevoegen voor hun klanten. Veel van onze klanten beginnen hun bestuursvergadering met het op het scherm zetten van het RGS Analyzer dashboard. In een oogopslag is te zien hoe het met het bedrijf gaat. Bij vragen kan direct ingezoomd worden naar de details.”

Wat moeten jullie klanten hiervoor doen?

“Ze moeten één keer de mapping controleren op juistheid en volledigheid. Daarna kunnen ze vooral focussen op de output van de administratie in plaats van op de input. Dat is waar de echte waarde van de cijfers te vinden is!”

Heb je een tip of advies rondom het werken met RGS?

“Het einde van de RGS-mogelijkheden is nog niet in zicht. Als RGS goed is ingericht in een administratie, dan is dit voor nog veel meer zaken te gebruiken. Voorbeeld: Als er een factuur binnenkomt van een crediteur die nog niet eerder is langsgekomen in de betreffende administratie, maar wel in 1000 andere administraties, dan is er met een hoge mate van waarschijnlijkheid aan te geven op welke grootboekrekening de factuur geboekt moet worden. Zo worden veel meer facturen automatisch geboekt. Dat scheelt uiteraard tijd."

"In de nabije toekomst zal boekhouden betekenen dat er vooral gestuurd wordt op uitzonderingen, in plaats van elk inkomend document te beoordelen. RGS is een belangrijke ‘enabler’ voor deze ontwikkeling.”

Uw verhaal delen?

Gebruikt uw bedrijf RGS, en wilt u uw verhaal delen in deze rubriek? Neem contact op met ons.

Sidebar